Persisk nytår og forårets komme

I dag er det persisk nytår, Nowruz, og den iranske solkaldenders nye år begynder præcist på forårsjævndøgnet. Det betyder både, at Khorshid fejrer nytår i dag, og at foråret endeligt er kommet! (Selvom vi danskere har insisteret på, at det har været forår siden den første) Det kan man også mærke – shorts og t-shirt er kommet frem og vinterjakkerne er så småt ved at blive lagt væk her. Efter vinteren føles 7 grader som sommer, og vi har haft et par lækre dage med sol. Varmen har også bragt regnen med sig, og på denne søndag, 3 dage før påskeferien, støvregner det, og lektierne kalder. Heldigvis er jeg blevet rigtig god til at udskyde ting.

12523863_1120064474682730_8579580474559009380_n
Psykedelisk hippie fest med DJ teaterlærer Pete efter en open mic om gender
934159_1565961057064824_2297075460655750483_n
Den 12. marts afholdte skolen et TEDx event, hvor der blev snakket om vanedannelse, livet som syrisk flygtning, skak, tiden i en ghanesisk ungdomsbande og så meget mere. På billedet ses min fysiklærer, Chris Hamper, som snakkede om at være lærer med Parkinson’s, og hvordan han forsøger at erstatte sig med teknologi. På et tidspunkt tror jeg, at talerne kommer op her.

Som afslutning på Gender Week, afholdte vi sidste søndag Vagina Monologues, som del af traditionen her på skolen og for at bringe kvindens situation i verden på tale. Det var meget relevant i forhold til filosofitimerne lige for tiden, hvor vi arbejder med Simone de Beauvoirs The Second Sex (en 800-siders bog fra 1949 om netop dette – omend med mindre fokus på vaginaer, mere fokus på at udrette noget i livet).

IMG_9752b
På en af de nævnte dage med varme og sol, drog længe-savnede D-vitaminer og lys mig udenfor. Med en bog i tasken, gik jeg op til ‘The Rock’, hvor udsigten over skolen er fantastisk.
IMG_9829b
Fjällräven og jeg på eventyr ved et vandfald på vej ned fra The Rock.
IMG_9728b
Jeg siger det bare: det her sted ligger 10 minutters gang fra mit værelse.
IMG_9888b
DH 202 forsøger her at tage et godt billede, se lidt seje ud, og i virkeligheden hoppe fra en del af klippen til en anden.
IMG_9943b
Men sådan går det ikke med en islænding! Overskyet, en 5-6 grader og fuldstændigt klart vand lokkede fotografen og jeg i fjorden.
IMG_9972b
Heldigvis havde vi valgt et sted, der ikke var så dybt. Der går nok lidt tid endnu, før jeg tager en ordentligt dukkert her, men når solen er fremme, virker det næsten tiltrækkende igen. Næsten.

I går havde vi Las Americas-dag. Der blev afholdt bazar med stande fra både nord og syd, og der var fyldt med latino mad, traditioner og musik. Jeg sluttede mig til den argentinske stand og er ikke stoppet med at drikke mate siden. I aftentimerne havde vi show med dans og musik, nyt og gammelt, poesi og prosa, nord og syd. Og mere mad, selvfølgeligt. Jeg var med til at danse både salsa, bachata og reggaeton, og hvis de engang kommer, vil jeg dele videoerne her.

Som nævnt er der nu 3 dage tilbage før påskeferien – og jeg glæder mig! Jeg skal nemlig til Ålandsøerne for at besøge Amanda sammen med islandske Magnea. Vores planer involverer hovedsageligt sauna, god mad og Amandas lillesøsters barnedåb.

God påske!

// Alberte

 

2 thoughts on “Persisk nytår og forårets komme

 1. Anne-Mette marts 21, 2016 / 10:57

  Hej sødeste Alberte ❤

  Tak for opdateringen – det er altid vildt spændende og dejligt at høre om dit liv i Flekke 🙂 Kan I have en rigtig god tur til Ålandsøerne 🙂

  Knus fra Mutti ❤ 🙂

  Like

 2. Anna Kathrine Thude marts 21, 2016 / 11:58

  Som vanlig interessant læsning, god tur til Ålandsøerne. Spændende at være med til barnedåb i udlandet kærligste hilsner og knus Bedste.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s