“What’s your name?”
“Where is it that you’re from?”
“Wait, what was your name again?”
Sådan er de fleste af mine samtaler startet de sidste 10 dage. Med 200 nye navne, ansigter og komplette personer er det svært at danne sig et hurtigt overblik, og man kommer let i tvivl om det lige var en fra Sydsudan eller Uganda, Honduras eller Costa Rica, man snakker med. Men jeg kan sige et par ting med sikkerhed: i går fik jeg hjælp til matematik af en albaner, i dag havde jeg geografi med en ghaneser, og i morgen skal jeg have dansk med folk fra hele Skandinavien. Der dukker hele tiden nye folk op med nye nationaliteter, som jeg knap har hørt om før, og der er ikke rigtigt noget, der beskriver det, udover måske helt og aldeles, sindsygt vildt fedt. (På en lettere forvirrende måde.)
Men det er ikke kun personer, der kan være svære at finde rundt i. Der er også fagene, EACs, fredskonference, introuge, svømmeprøver, temafest og indkøbsture til Flekke. Der er tilfældige samlinger af folk i day rooms, der er te at drikke, der er trampolin at passe. Der er altid en hel masse at lave – meget mere end det er fysisk muligt at gøre! Og det endda foruden lektier, som jeg har på fornemmelsen, at der kommer en del af.
Jeg har nemlig ikke valgt den nemmeste fagkombination. På IB’en har vi kun 6 fag i løbet af de 2 år, 3 fag på højt niveau og 3 på standard. Jeg har valgt matematik på højt niveau (hvor jeg allerede er skræmt fra vid og sans), kemi på højt niveau (hvor læreren siger, at vi skal regne med 1 times hjemmearbejde hver dag), fysik (hvor læreren selv har skrevet bogen, som bruges på mange skoler rundt om), dansk (som lige for tiden, som sagt, er blandet sammen med norsk og svensk), engelsk (som jeg måske er i gang med at skifte til kinesisk), og mit sidste fag er development studies, også kendt som geografi.




Geografi havde jeg for første gang i dag, og jeg er helt vildt spændt på det. Den førnævnte ghaneser, Daniel, er en meget inspirerende lærer, og jeg glæder mig helt til at skulle fremlægge om Danmark i næste uge. Vi skal alle fremlægge om vores lande, begrundt med følgende citat:
“How can there be peace without people understanding each other; and how can this be if they don’t know each other?” – Lester B. Pearson
Men det er ikke kun skolearbejde, som er obligatorisk her. På IB’en skal man også have en del ekstra aktiviteter, her på stedet kendt som EACs, og vi er i gang med at prøve dem og vælge for tiden. Man kan vælge alt lige fra arabisk over vægtløftning til teater til gender and sexuality group, og der er så meget, der lyder spændende!
Heldigvis har vi fået en smagsprøve på nogle af tingene i løbet af introugen. Vi havde gang i en hel masse: kano, skattejagt, navnelege, afrikansk patapata-dans, klippeklatring, bueskydning osv. osv. Jeg er nødt til lige at prale med, at på trods af at skyde ud i buskadset under øvesessionen, fik jeg tre pile i midten under konkurrencen. Nu overvejer jeg bueskydning som en EAC…
Og igen, der er så meget mere her end bare EACs og skolearbejde…







I morgen skal jeg have ‘skandinavisk’, kinesisk, fysik og geografi. Efter skole? Hvem ved, men én ting er sikkert: det bliver sjovt.
Jeg håber alt er vel hjemme i Danmark!
// Alberte
Ej, hvor lyder det fantastisk 😀 Det er helt vildt, hvad du oplever og kommer til at opleve 😀
Knus fra Mutti 🙂 ❤
LikeLike
Kære Alberte
Spændende læsning – du skal nok få et par skønne år.
Knus fra Helle
LikeLike