Hvorfor er det liiige, jeg tager til Norge?

Med under to uger tilbage før jeg starter på RCN, er der især ét spørgsmål, som jeg er blevet stillet mange gange: hvorfor? Hvorfor er det lige, jeg flytter fra venner og familie til nok det eneste sted, hvor det regner mere end her? Hvorfor gør jeg ikke bare min STX færdig og rejser bagefter? Hvorfor af alle steder udkantsnorge – og skal jeg så lære norsk? Umiddelbart er det meget at svare på, og jeg har forsøgt på mange forskellige måder.

Men det er faktisk ikke så kompliceret igen: det er alt sammen på grund af United World Colleges.

UWC er en gruppe internationale skoler, som har til formål at fremme international forståelse gennem uddannelse. Min skole i Norge er kun én ud af 15 rundt om i verden – der er f.eks. også i Holland, Singapore og Costa Rica – og selve uddannelsen er IB’en, international baccalaureate, som svarer til 2. og 3.g i Danmark. Man bor på skolerne, og på min skole er der over 90 forskellige nationaliteter repræsenteret, fordelt på 200 elever, hvad der går godt i tråd med UWCs mission om at forene mennesker, nationer og kulturer for at fremme fred og en bæredygtig fremtid for verden.

Fordi der kun er 15 skoler i hele verden, er pladserne begrænsede, og i år er vi 21 danskere, der får æren af at starte på UWC. Til gengæld kan alle, der går i 1.g eller tilsvarende, søge om at komme afsted – og hvis der er nogen, som er interesserede eller kender nogen, som kunne være, synes jeg helt klart, det er værd at se nærmere på! (Og nej, jeg er godt nok ikke startet endnu… men hvis introdagene er noget at dømme efter, er det helt vildt fedt!)

Der er mulighed for at finde meget mere information på http://www.uwc.dk, og på http://www.uwcblogs.com/thebloglist/ er der en masse spændende blogs.

// Alberte

(Og nej, jeg har ikke nærtliggende planer om at lære flydende norsk.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s